Szükség van-e Józsefvárosban a rehabilitációra? A VIII. kerületi lakásállomány mennyiségi és minőségi jellegzetességei 1990–2005 között - Schuchmann, Júlia; Szélpál, Melinda; Horváth, Szilvia (Tér és Társadalom, 2006)
A tanulmány a józsefvárosi rehabilitáció szükségességét vizsgálja meg, a kerületre vonatkozó lakásstatisztikai és társadalmi jellemzők elemzése, a budapesti adatokkal való összehasonlítás alapján. Kiderülnek a vizsgált negyed fizikai és társadalmi sajátosságai, az alkalmazott rehabilitációs stratégiák, azok kedvezőtlen társadalmi következményei.