A tündérmese, mint az alternatív turizmusfejlesztés egy eszköze: Görögország példája - Fotiadis, Anestis (Tér és Társadalom, 2007)
A rurális turizmusfejlesztés és a tündérmesék között összefiggés van. A mesék ugyanis közelebb hozzák a gyerekeket a vidéki területekhez, ezáltal pozitívan befolyásolva őket a későbbi alternatív turizmusban való részvételük terén. Sokunk szerette meg a spenótot, miután megnézte a „Popey a tengerész" című mesét Ebben a cikkben arra próbálunk rávilágítani, miért és hogyan járul hozzá a mese az alternatív turizmus fejlődéséhez; másrészről pedig arra, miért és hogyan segíti az alternatív turizmus az embereket a képzeletbeli mesevilágok megjelenítésében.